Dear EU visitors, this website uses cookies. If you're not okay with that please leave this website. What are cookies?


Одново ВМРО се роди


ОДНОВО ВМРО СЕ РОДИ

исполнува: Виданка Ѓоргиевска
музика, текст и аранжман: Благоја Здравковски
ГОЦЕ ФЕСТ 2009, Фестивал на нови родољубиви и патриотски македонски песни


По војните Балкански и Првата светска
мајка Македонија пак под ропство стенка.
Народ ни поделија на четири страни,
граници ни ставија, земја ни ограбија...

И тогаш одново ВМРО се роди,
Тодор Александров четите ги води!
Знамето на ВМРО гордо пак се вее,
Тодор Александров како сонце грее!

Кај народот верба за слобода врати,
на Европа блудна порака и прати -
„Душмани ќе сотреме, в крв ќе ги удавиме,
мајка Македонија ќе ја ослободиме!“

И тогаш одново ВМРО се роди,
Тодор Александров четите ги води!
Знамето на ВМРО гордо пак се вее,
Тодор Александров како сонце грее!